Κέρκυρα: Σε αργία ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 15:46
UPD:15:54
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Σε αργία από κάθε ιεροπραξία τέθηκε από τον Μητροπολίτη Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο, 60χρονος ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς της ανήλικης, που είναι σήμερα 16 ετών, κατέθεσαν, προ ημερών, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία ο ιερέας φέρεται να ασελγούσε, προ εξαετίας, σε βάρος της ανήλικης, όταν δηλαδή αυτή ήταν δέκα ετών.

Μετά από σχετική ενημέρωση από την εισαγγελία της Κέρκυρας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του ιερέα που λειτουργούσε σε χωριό στη Νότια Κέρκυρα, ο Μητροπολίτης τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία, ενώ όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας κι ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας δεν έχει λάβει μέχρι αυτή την ώρα καμία διαταγή συλλήψεως του ιερέα, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε προκαταρκτική έρευνα των δικαστικών αρχών.

Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή