Χωρίς ΑΕΚ η φετινή Α1 Ανδρών στο βόλεϊ

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 20:54
UPD:20:58
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 θα ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 10 ομάδων αλλά χωρίς την ΑΕΚ, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να γεφυρωθεί το χάσμα με τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής.

Ως εκ τούτου η Λίγκα εξέδωσε διαπιστωτική πράξη μη συμμετοχής της Ένωσης, κι αυτό σημαίνει ότι η ιστορική ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε καμία άλλη κατηγορία για ένα χρόνο.

Οι σύλλογοι που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση της περιόδου 2019-20 είναι οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά, Ελπίδα, ΟΦΗ, Παμβοχαϊκός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης. 

Οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ:

«1. Παρέστησαν στη συνεδρίαση εκ μέρους του Τ.Α.Α.ΑΕΚ οι κ.κ. Αλέξης Αλεξίου, Νίκος Δευτεραίος οι οποίοι δήλωσαν πως η ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα 2019-20. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. εξέδωσε διαπιστωτική πράξη μη συμμετοχής της Α.Ε.Κ. σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ε.Σ.Α.Π.

2. Αποφασίστηκε το νέο πρωτάθλημα 2019-20 να διεξαχθεί με 10 ομάδες.

3. Όλα τα ΤΑΑ (εκτός των τριών που έχουν πάρει ήδη άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς και ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου) δεσμεύτηκαν να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης με σκοπό να γνωρίζουν όλοι έγκαιρα τα συμμετέχοντα σωματεία.

4. Aποφασίστηκε σε περίπτωση που κάποιο Τ.Α.Α. δεν εξασφαλίσει άδεια από την Ε.Ε.Α. δεν θα υπάρχει αναπλήρωση.

5. Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε το Σώμα για τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και για την συνάντηση που προγραμματίστηκε με την ηγεσία της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αισιοδοξώντας πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία των προηγουμένων ετών.

6. Αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος για 2 Νοεμβρίου 2019.

7. Αποφασίστηκε η μετάθεση της μεταγραφικής περιόδου στις 23 Οκτωβρίου 2019.

8. Το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2019-20 αποφασίστηκε να διεξαχθεί 26-28 Οκτωβρίου 2019 σε τρεις ομίλους. Ο ένας από τους τρεις ομίλους θα φιλοξενηθεί από τον Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων. Για τους άλλους δύο που θα γίνουν στη νότια Ελλάδα θα υπάρξει απόφαση εντός των ημερών.

9. Εγκρίθηκαν όσα συμβόλαια αθλητών είχαν κατατεθεί από τα Τ.Α.Α. μέχρι σήμερα (11/10/2019)».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις