Συρία: Περίπου 100 μέλη οικογενειών που συνδέονται με το ISIS δραπέτευσαν

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 13:16
UPD:16/10/2019 14:07
REUTERS/KHALIL ASHAWI
A- A A+

Περίπου 100 γυναίκες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα παιδιά τους δραπέτευσαν από ένα στρατόπεδο το οποίο φρουρούνταν από συριακές δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία στα βόρεια της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επικαλούμενο πηγές στην πόλη Άιν Ίσα, ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι υπήρχε ένα «καθεστώς αναρχίας» στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

Η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας είχε προηγούμενα δηλώσει ότι μερικά μέλη οικογενειών που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, κατάφεραν να διαφύγουν από το στρατόπεδο, μετά από βομβαρδισμό τουρκικών και των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό κουρδική διοίκηση δήλωσε ότι υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο αναφερόμενο στρατόπεδο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, έστειλε μήνυμα  πως το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δεν έχει ηττηθεί οριστικά και θα αναγεννηθεί εάν η Ουάσιγκτον δεν συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή