«Αρχιμάστορας Σόλνες», του Ίψεν, στο Θέατρο Εκάτη

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 08:01
A- A A+

«Ο αρχιμάστορας Σόλνες» του  Ερρίκου Ίψεν  παρουσιάζεται στο θέατρο Εκάτη σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά [Εκάτης 11, πλατεία Κυψέλης].

Ο αρχιμάστορας Σόλνες βρίσκεται στον κολοφώνα της καριέρας του και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη φιλοδοξία και την ευτυχία. Έχει περιχαρακωθεί στις ενοχές, τους φόβους και τα υπαρξιακά του αδιέξοδα.

Είναι παντρεμένος με την Αλίνε Σόλνες, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο των παιδιών της. Ερωτοτροπεί με τη γραμματέα του, Κάγια Φόσλι, η οποία είναι αρραβωνιασμένη με τον αρχιτέκτονα Ράγκναρ, γιο του Μπρόβικ, νέο με τεράστια αξία, ταλέντο και ικανότητες που τον απειλούν.

Ο γιατρός Χένταλ είναι φίλος και σύμβουλος της οικογένειας. Απρόσμενα εισβάλλει στην ζωή του η Χίλντε Βάνγκελ που θέλγεται από τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα του, και απαιτεί να παραλάβει το βασίλειο που της υποσχέθηκε στα δεκατρία της, όταν τη φίλησε και συνδέθηκε μαζί του για πάντα. Η αγάπη είναι μια ορμητική διάθεση να κάνεις ευτυχισμένο εκείνον που αγαπάς.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Ερρίκος Ίψεν, μετάφραση: Θίασος Λεπτουργείον, σκηνοθεσία - απόδοση: Βαλεντίνη Λουρμπά, δραματουργική ανάλυση: Ελένη Αναγνωστοπούλου, φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας, σκηνογράφος - ενδυματολόγος: VAL-DELOU, μουσική επιμέλεια: Λία Τσεκούρα, φωτογραφία: Γιώργος Νικολαΐδης, τρέιλερ: Ελπινίκη Βουτσά, δημόσιες σχέσεις: Bαλέντω Λούκου, ήχος - φως: Κωνσταντίνος Σακκούλας, εκτέλεση κοστουμιών: Vania Aleksantrova.

Διανομή ρόλων:

Αρχιμάστορας Χάλβαρντ Σόλνες: Ανδρέας Μαριάνος

Αλίνε Σόλνες: Πέπη Οικονομοπούλου

Χίλντε Βάνγκελ: Αμαλία Κλημοπούλου

Γέρο Μπρόβικ, Γιατρός Χένταλ: Κωνσταντίνος Καρακώστας

Κάγια Φόσλι: Λυδία Παπακωνσταντίνου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή