Παίδων «Αγ. Σοφία»: Τι αναφέρει για το αγοράκι που έχασε τη ζωή του σε βρεφονηπιακό

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 19:18
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για το αγοράκι ηλικίας περίπου 2,5 ετών, που διακομίστηκε εκεί στις 4 Οκτωβρίου μέσω ΕΚΑΒ, αλλά κατέληξε 10 ημέρες αργότερα.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, βάσει των οποίων το παιδάκι έχασε τη ζωή του κατά την ώρα του φαγητού (αρακάς), σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό των νοτίων προαστίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Αγία Σοφία», το νήπιο έφθασε στο νοσοκομείο «άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά, όσο και χειρουργικά από τη Nευροχειρουργική Kλινική, με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά, το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019. Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του αγοριού θα κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων του βρεφονηπιακού σταθμού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή