ΕΙΟ: «Εδώ και 20 χρόνια διεξάγονται εσωτερικοί αγώνες πρόκρισης»

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 15:21
UPD:15:29
REUTERS/BENOIT TESSIER

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

A- A A+

Άμεση ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας στην ανακοίνωση των Ολυμπιονικών, Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, με την οποία χαρακτήριζαν, μεταξύ άλλων, ως πρωτοφανή και πέρα από κάθε λογική την απόφαση της ΕΙΟ να τους υποβάλλει σε εσωτερικούς αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. 

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι εδώ και 20 χρόνια διεξάγονται οι εσωτετικοί αγώνες πρόκρισης χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και μετά από απόφαση των γενικών συνελεύσεων της.

Το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

1. Οι εσωτερικές προκρίσεις έχουν ξεκινήσει από το 2000 με απόφαση των γενικών συνελεύσεων της ομοσπονδίας και την αποδοχή ΟΛΩΝ των αθλητών.

2. Οι αγώνες πρόκρισης γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο σε ποσοστό 95% και μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής της κάθε χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

3. Με το τέλος κάθε Ολυμπιακής χρονιάς ξεκινά ο προγραμματισμός για την επόμενη Ολυμπιάδα και η γενική συνέλευση είναι αυτή που αποφασίζει ότι προηγείται η πρόκριση της χώρας και μετά θα ακολουθήσουν εσωτερικοί αγώνες πρόκρισης για τους αθλητές.

Οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε εσωτερικούς αγώνες πρόκρισης χωρίς ουδέποτε να δημιουργήσουν το παραμικρό θέμα.

Το ίδιο ισχύει και για την κλάση RSX που ήδη έχει γίνει ο πρώτος αγώνας χωρίς κανένα πρόβλημα. ΠΟΤΕ, άλλωστε, ουδείς Ελληνας ιστιοπλόος, όμιλος η, προπονητής και οποιοσδήποτε άλλος αθλητικός φορέας αμφισβήτησε τη διαδικασία πρόκρισης των αθλητών που μας εκπροσωπούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εδώ και 20 χρόνια η διαδικασία των εσωτερικών προκρίσεων διεξάγεται άψογα.

4. Η εσωτερική πρόκριση στα 470, όπως και σε άλλες κατηγορίες, περιλαμβάνει δύο αγώνες. Ο πρώτος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο «29ο Athens International Sailing Week» που ταυτόχρονα θα είναι και πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο δεύτερος τον Απρίλιο του 2020 στο παγκόσμιο κύπελλο της Γένοβας.

Μάλιστα, αυτή η διοργάνωση θα είναι η πιο σημαντική της χρονιάς πριν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, διότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία των ευρωπαϊκών χωρών να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

5. Η διοίκηση της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας έχει αποδείξει με πράξεις ότι αντιμετωπίζει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες με σεβασμό, αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις