Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 14:07
UPD:14:10
Eurokinissi
A- A A+

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Αθήνας παρουσιάστηκαν σήμερα, Σάββατο, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, από τα 75 προγραμματισμένα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν μόνο τα επτά, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται ήδη μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

«Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που πιθανόν ήδη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης καθώς και εκείνα που ενδεχομένως θα προκύψουν, παρακαλούμε θερμά τους δημότες να μην βγάζουν στο δρόμο τα απορρίμματά τους το Σαββατοκύριακο» επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση.

Τονίζεται δε, ότι ο δήμος «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων».

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο άρθρο 179 του επενδυτικού νομοσχεδίου, το οποίο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Πρόκειται για τη διάταξη, η οποία επιτρέπει στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε αύξηση των δημοτικών τελών και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή