Ευ. Τσακαλώτος: Ο προϋπολογισμός έχει τρωτά σημεία

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 16:24
UPD:16:25
INTIME NEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Ευθεία πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τον νέο προϋπολογισμό, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η ΝΔ σχεδίασε τις πολιτικές που ήθελε και μετά προσάρμοσε τον ρυθμό ανάπτυξης, έτσι ώστε να βγαίνουν τα νούμερα και υπό αυτή την έννοια ο προϋπολογισμός έχει τρωτά σημεία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Στο πλαίσιο αυτό, προέβλεπε ότι αν δεν «βγουν» τα νούμερα, «το κόστος θα το πληρώσουν οι "συνήθεις ύποπτοι", με μέτρα λιτότητας και περικοπές δαπανών σε έναν επόμενο προϋπολογισμό».

Σημείωσε δε, ότι το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλησε να διαπραγματευτεί για χαμηλότερα πλεονάσματα έως το 2021, θα σημάνει «σίγουρα λιγότερα θετικά μέτρα και άρα χαμηλότερη ανάπτυξη».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «η Αριστέρα αναλάβαμε την κυβέρνηση το 2015 όχι γιατί κατείχε την απόλυτη αλήθεια, αλλά γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, να βρεθεί λύση για το χρέος, να γίνουν δημοκρατικές τομές, να αλλάξει πορεία η χώρα».

«Και η Αριστερά τα κατάφερε» κατέληξε, με νόημα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή