«Πράττω»: Επικίνδυνοι και ανίδεοι στην εξωτερική πολιτική οι κυβερνώντες

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 16:34
UPD:16:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ
A- A A+

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για «την αδικαιολόγητη αδράνεια στην εξωτερική πολιτική» εξαπολύει η Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω, σημειώνοντας πως οι κυβερνώντες προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν «αναδεικνύοντας το πόσο επικίνδυνοι και ανίδεοι είναι στον τομέα αυτό».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι κυβερνώντες «επιτίθενται χωρίς μέτρο στην εξωτερική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης», ενώ το «Πράττω» προκαλεί «την Κυβέρνηση να πει μία καινούργια ιδέα που έφερε στην εξωτερική πολιτική, έστω μία καινούργια πρωτοβουλία πέραν των υποχωρήσεων της».

«Φτάσαμε στο σημείο βουλευτής της Ν.Δ. να προτείνει μέσα στη βουλή την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός διεθνούς θεσμού που υπήρχε ήδη εδώ και τρία χρόνια. Ενδεικτικό και όχι μόνο παράδειγμα, είναι υπουργός που συνάντησε σε διεθνή διάσκεψη τον Κινέζο ομόλογο του -ο οποίος αναφέρθηκε στη διάρκειά της, πολλαπλώς, στο διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Ν. Κοτζιά- παρουσιάστηκε στα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της ΝΔ ως "θρίαμβος επανεκκίνησης" των σχέσεων των δύο χωρών», επισημαίνεται.

Παράλληλα, το «Πράττω» σημειώνει πως «θεσμοί που συγκροτήθηκαν, δεν λειτουργούν πλέον, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αυτοί για την προστασία των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Μέση Ανατολή, για τη διασυνοριακή συνεργασία στα Βαλκάνια, για τη συνεργασία του ευρωπαϊκού νότου με τον ευρωπαϊκό βορρά και τις χώρες του Βίσεγκραντ.»

«Καλό είναι, πριν μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ενημερώνεται επαρκώς και σκέφτεται τι θα πει, εκτός αν κάτι τέτοιο τον υπερβαίνει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή