Ιαπωνία: Μισό εκατομμύριο χάρες προς τιμή του νέου αυτοκράτορα

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:26
UPD:13:32
via REUTERS/Cabinet Office of Japan
A- A A+

Νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ανακηρύχθηκε ο Ναρουχίτο, με μία σειρά από αρχαία τελετουργικά τα οποία κορυφώθηκαν με την εμφάνισή του στον αυτοκρατορικό θρόνο μαζι με τη σύζυγό του, την αυτοκράτειρα Μασάκο.

Ο Ναρουχίτο γίνεται ο 126ος αυτοκράτορας του Θρόνου των Χρυσανθέμων, μετά την παραίτηση του πατέρα του πέρσι την άνοιξη. Η επίσημη ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον περίπου 2.000 καλεσμένων, αρχηγών κρατών και μέλη βασιλικών οικογενειών από 180 χώρες.

Εν όψει της ενθρόνισης μάλιστα, η κυβέρνηση έδωσε χάρη σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι ειχαν κριθεί ένοχοι για μικροαδικήματα, όπως κυκλοφοριακές παραβάσεις.

Ντυμένος με σκούρα πορτοκαλί ενδυμασία, ο σχεδιασμός της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον πριν από 1.000 χρόνια, ο Ναρουχίτο δεσμεύτηκε να ενεργεί σύμφωνα με το μεταπολεμικό σύνταγμα.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό, λαμπρό μέλλον γεμάτο ελπίδες για την Ιαπωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε συγχαίροντας τον νέο αυτοκράτορα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή