Αμερικανός αξιωματούχος: Υπάρχουν αναφορές για εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στη Συρία

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 21:46
UPD:21:53
REUTERS/Yuri Gripas
A- A A+

Την ύπαρξη αναφορών που αποδεικνύουν πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην πρόσφατη στρατιωτική τους επιχείρηση στη Συρία, επιβεβαίωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι.

«Υπάρχουν αναφορές πολλών περιστατικών που θεωρούμε ότι αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Τζέφρι σε ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, διευκρινίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο εθνοκάθαρσης από τις τουρκικές δυνάμεις.

Ο Τζέιμς Τζέφρι σημείωσε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν αυτές τις αναφορές και απαίτησαν μια εξήγηση από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως διερευνάται μια καταγγελία ότι οι τουρκικές δυνάμεις έκαναν απαγόρευση χρήσης φλεγόμενου λευκού φωσφόρου στη στρατιωτική τους επιχείρηση.

Ο κ. Τζέφρι δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων «μια τραγική καταστροφή για τη βορειοανατολική Συρία».

Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, με συνέντευξή του στο CNN, δήλωσε πως η Τουρκία φαίνεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία και πρέπει να λογοδοτήσει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή