Ντελ Πόντε: Ο Ερντογάν πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 17:08
UPD:17:10
EPA/MARTIAL TREZZINI
A- A A+

Να απαγγελθούν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου εις βάρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερνογάν σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία ζήτησε η πρώην εισαγγελέας και ερευνήτρια του ΟΗΕ Κάρλα ντελ Πόντε σε συνέντευξή της σε ελβετική εφημερίδα.

«Το να μπορεί ο Ερντογάν να εισβάλει σε συριακό έδαφος για να καταστρέψει τους Κούρδους είναι απίστευτο», δήλωσε.

«Θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε βάρος του και θα πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Δεν πρέπει να του επιτραπεί να γλιτώσει ανέξοδα απ' αυτό», δήλωσε σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα Schweiz am Wochenende η Ντελ Πόντε, η οποία είχε ασκήσει διώξεις για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα και την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η Ντελ Πόντε, πρώην μέλος της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία, δήλωσε πως με την επέμβασή της η Τουρκία παραβίασε το διεθνές δίκαιο και αναζωπύρωσε τη σύγκρουση στη χώρα αυτή.

Επισημαίνει ακόμη πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι απρόθυμες να αντιπαρατεθούν στην Τουρκία για τις ενέργειές της αφού ο Ερντογάν έχει τους πρόσφυγες σαν διαπραγματευτικό χαρτί και απείλησε να «ανοίξει τις πύλες» για να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή