Μουσικό Σχολείο Αθηνών: Χρυσό Δίπλωμα για τις «πολεμίστριες της μουσικής»

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 14:45
UPD:14:47

Στιγμιότυπο από την εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών στο Διεθνή Διαγωνισμό & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας που διεξήχθη 9-13 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

A- A A+

Ένα σημαντικό πολιτιστικό επίτευγμα κατάφερε η -μόλις ενός έτους- Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, ενός δημόσιου σχολείου με μόλις 3 χρόνια λειτουργία.

Την κατάκτηση του Χρυσού Διπλώματος στο 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur το πενθήμερο 9 - 13 Οκτωβρίου και περιελάμβανε 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς.

Η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, είναι η μοναδική παιδική χορωδία Δημόσιου Μουσικού Σχολείου που βραβεύεται με το χρυσό δίπλωμα στο σημαντικότερο διαγωνισμό χορωδιών παγκοσμίως, τον Διεθνή Διαγωνισμό της Interkultur.

Η συγκεκριμένη διάκριση, δίνει στη χορωδία το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιονδήποτε Ευρωπαϊκό ή Διεθνή Διαγωνισμό καθώς και στην Ολυμπιάδα Χορωδιών για τα επόμενα πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από τη Φλάνδρα του Βελγίου, τον Ιούλιο του 2020.

MUSIC SCHOOL OF ATHENS ΜΟΥΣΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΑΘΉΝΑΣ

Σαράντα έξι  κορίτσια, πολλά από τα οποία μόλις ξεκινούν τη μουσική, που ξεχωρίζουν για τη πίστη, την αφοσίωση και την αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι.

«Τραγουδάνε για τα όνειρα τους. Για την ύπαρξή τους», ανέφερε ο καθηγητής και εμπνευστής τους Νίκος Πρίγκας. Ένας άνθρωπος αισιόδοξος και τολμηρός που θέλει και μπορεί να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία για εξέλιξη, ωριμότητα, αφύπνιση και ενεργοποίηση της φαντασίας.

Τον περασμένο Απρίλιο, τραγούδησαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. «Εκεί, νιώσαμε το δέσιμο της ομάδας. Στο ταξίδι μας πιστέψαμε ότι κατακτούμε το χρυσό. Είμαστε πολεμίστριες της μουσικής. Η χορωδία μας είναι δημιουργία από εικόνες που γίνονται ήχοι και ήχοι που γίνονται  σχήματα» είπαν τα παιδιά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς