«Εικαστικές εκτοξεύσεις» στην καρδιά της Αθήνας

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 08:30

 

Κώστας Ευαγγελάτος, Διαχρονική σύνθεση, ακρυλικό 70χ100εκ

A- A A+

Έκθεση ζωγραφικών έργων και ψηφιακών συνθέσεων του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Εικαστικές εκτοξεύσεις», παρουσιάζεται, από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στον χώρο του Polis Art Café [Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, (Αρσάκειο- Αίθριο Στοάς του Βιβλίου)].

Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικές ενότητες της αισθητικής του έρευνας και αποκρυστάλλωσης, με κύριο συνθετικό άξονα την ανθρώπινη ύπαρξη, σαν προσωπογραφία ή σωματογραφία, αναδυόμενη από τη μνήμη και εκτοξευμένη στο κοσμικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον χρωματικών πεδίων και γραφιστικών εκρήξεων (ζωγραφικά έργα) αλλά και ένα περιβάλλον ρεαλιστικών και συμβολικών καταστάσεων (ψηφιακές εικόνες).

Κώστας Ευαγγελάτος, Μορφή, ακρυλικό, 30χ40 εκ.

Δημιουργίες σύγχρονης οπτικής που εκφράζουν οράματα, αγωνίες, ενοράσεις και πόθους της ανθρώπινης σκέψης και του κοινωνικού συναισθήματος, με άμεσα βιωμένο και αυθόρμητο εικαστικό τρόπο.

Κώστας Ευαγγελάτος, Συμπαντικό άνθος, ακρυλικό και σμάλτο

Ορισμένα από τα ζωγραφικά έργα έχουν εκτεθεί στις τιμητικές αναδρομικές εκθέσεις του καλλιτέχνη στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών το 2017-18 και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά το 2019, ενώ η σειρά των ψηφιακών εικόνων εκτίθεται για πρώτη φορά.

 

Κώστας Ευαγγελάτος, Κοσμική σύζευξη μικτή τεχνική (αριστερά), Κοσμική έκρηξη Ψηφιακή εικόνα (δεξιά)

Ο Κώστας Ευαγγελάτος έχει συνεργαστεί με τον χώρο του Polis Art Café και τον υπεύθυνο των εκδηλώσεων εκδότη Βασίλη Χατζηιακώβου από το 2015 σε πολλές παρουσιάσεις ποιητικών εκδόσεων, λευκωμάτων και ημερολογίων, performance και εικαστικές εκθέσεις.

Κώστας Ευαγγελάτος, Ανάμνηση, λάδι σε χαρτόνι, 60χ40εκ

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2020.

Πληροφορίες: 210 7294259.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή