ΕΛΑΣ: Διευκρινίσεις για αλλοδαπό που αναρτά μηνύματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 19:29
UPD:19:31
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοδαπό ο οποίος αναρτά μηνύματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για υπήκοο Αλγερίας, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2007.

Έκτοτε έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κλπ), ενώ έχει ιστορικό χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε στις 2 Μαρτίου 2015 από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του, ενώ του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκισή του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για τον λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική-τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σήμερα, σε έρευνα που έγινε σε εγκαταλελειμμένο οικίσκο όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή