«Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι, στο Θέατρο Rex

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 09:29
Patroklos Skafidas
A- A A+

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, από τις 27 Νοεμβρίου, η διαχρονική, εξαιρετικά επίκαιρη κωμωδία «Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι (1707-1793), σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» [Πανεπιστημίου 48, Αθήνα].

Η κυριαρχία του χρήματος, τα ταξικά απωθημένα και η παγίδα του «φαίνεσθαι» είναι τα βασικά θέματα που αναδύονται μέσα από την εύστοχη κριτική του καινοτόμου Ιταλού συγγραφέα. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης: «To Καινούριο σπίτι φτιάχνεται για να κατοικηθεί αλλά δεν θα κατοικηθεί ποτέ. Σ’ αυτό το σπίτι-ουτοπία, η επιθυμία του εγώ είναι δυνατότερη από την επιθυμία του μαζί. Οι ήρωες του Γκολντόνι, νάρκισσοι και υποκριτές έως εσχάτων, θα περιφέρουν τις άστεγες σκιές τους στην πιο τραγική κωμωδία μοναξιάς».

PATROKLOS SKAFIDAS

Οι φρεσκοπαντρεμένοι Αντζολέτο και Καικίλια ετοιμάζουν το καινούργιο τους σπίτι. Η Καικίλια είναι ιδιότροπη, αγαπά την πολυτέλεια και την κομψότητα. Ο Αντζολέτο είναι ερωτευμένος και άφραγκος, ανίκανος να αντισταθεί στις απαιτήσεις της. Μια φρενήρης κινητικότητα ζωντανεύει τον μικρόκοσμό τους, αποκαλύπτοντας τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής του Γκολντόνι.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση:  Ειρήνη Μουντράκη, σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης, σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης, μουσική: Πάνος Ηλιόπουλος, κίνηση: Τάσος Καραχάλιος, φωτισμοί: bijoux de kant, δραματουργική συνεργασία: Γιάννης Κωνσταντινίδης, βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης. Φωτογράφος παράστασης:  Πάτροκλος Σκαφίδας.

PATROKLOS SKAFIDAS

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Ανδριανός, Αντώνης Αντωνόπουλος, Άγγελος Αποστολίδης, Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρος Βογιατζής, Αντώνης Γκρίτσης, Θανάσης Δήμου, Τάσος Καραχάλιος, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Ντένης Μακρής, Βασίλης Μίχας, Μαρία Πανουργιά, Εύη Σαουλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα.

Μουσικοί: Γιάννης Αγρανιώτης(βιολί), Αλέξης Μαστιχιάδης (τσέμπαλο)

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά (πληροφορίες για ημέρες και ώρες στο www.n-t.gr)

PATROKLOS SKAFIDAS

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 - Τετάρτη,  Κυριακή στις 19:00

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή