Υπ. Ανάπτυξης: Συνεχείς έλεγχοι, καταστράφηκαν εκατοντάδες είδη παραεμπορίου

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 10:53
UPD:10:55
twitter.com/hellenicpolice
A- A A+

Εκατοντάδες είδη παραεμπορίου εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούν κλιμάκια του  Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου της Γ. Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπ. Ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων, σε 65 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην εμποροπανήγυρη εν όψει της εορτής των Αγίων Αναργύρων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 165 ζεύγη απομιμητικών υποδημάτων και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας ύψους 1.500 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη σε λαϊκή αγορά επί της οδού Μπότσαρη, σε ελέγχους με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες είδη παραεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας ύψους 400 ευρώ, ενώ για δύο περιπτώσεις, εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.

Επίσης, σε Χερσόνησο και Μάλια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή  της Ελληνικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εμπορικά καταστήματα και κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 437 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή