Μπαρνιέ: Δύσκολες οι συνομιλίες για τη μελλοντική εμπορική σχέση με τη Βρετανία

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 18:06
UPD:18:18
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE
A- A A+

O επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εμπορική εταιρική σχέση με τη Βρετανία θα είναι «δύσκολες και απαιτητικές», καθώς η Ένωση «δεν θα ανεχτεί άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

«Η Βρετανία δεν θα πρέπει να νομίζει ότι οι μηδενικοί δασμοί, οι μηδενικές ποσοστώσεις θα αρκούν», τόνισε σε ομιλία κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής έκθεσης, Web Summit, στη Λισαβόνα προσθέτοντας ότι ο χρόνος θα είναι «εξαιρετικά σύντομος» για την διαπραγμάτευση μιας νέας εταιρικής σχέσης.

«Ξέρω ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι δύσκολη και απαιτητική», είπε ο Μπαρνιέ αναφέροντας την κρατική βοήθεια, τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα και τους φόρους ως κύριες προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ακόμη και όταν η συμφωνία του Brexit επικυρωθεί, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος της ιστορίας. Έχουμε να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση», τόνισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος επαναλαμβάνοντας την άποψή του, ότι ο κίνδυνος μιας χαοτικής αποχώρησης χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου παραμένει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή