Αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού στον Ευαγγελισμό

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 12:42
UPD:12:42
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS
A- A A+

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Την αυθαίρετη όπως την χαρακτηρίζουν μετακίνηση του διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας από τη διοίκηση του νοσοκομείου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ενώ, σοβαρές ευθύνες επιρρίπτουν και στη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειες Αττικής που σιωπά, όπως λένε, παρά το γεγονός ότι εδώ και δέκα μέρες έχει μείνει «ακέφαλη» μια υπηρεσία ζωτικής σημασίας τόσο για την καθημερινότητα του νοσοκομείου (ασφάλεια ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, γεννήτριες, Βιοϊατρική, εξοπλισμός κτλ), όσο και για τα εν εξελίξει μεγάλα έργα με αυστηρά χρονοδιαγράμματα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ΠΑΤΕΡΑ, η ανακαίνιση των Εξωτερικών Ιατρείων, η εγκατάσταση νέου Μαγνητικού Τομογράφου, Στεφανιογράφου, Αγγειογράφου κ.λπ.

Στην παρέμβαση που έκανε το Σωματείο η διοίκηση υποστήριξε πως η καθαίρεση αυτή έγινε λόγω της άρνησης του δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας να μετακινήσει τον μοναδικό υπάλληλο ενός τμήματος σε άλλο. Επιπλέον, όταν η μετακίνηση αυτή έγινε από τη διοίκηση, ο διευθυντής προέβαλε γραπτώς τις αντιρρήσεις του που σχετίζονταν με την ασφάλεια της υπηρεσίας. Παρόλα αυτά, η διοίκηση επικαλέστηκε το δικαίωμα της να μετακινεί προσωπικό όποτε κρίνει.

Το Σωματείο ωστόσο, τονίζει ότι μόνο τυχαία δεν μοιάζει η «μετακίνηση» αυτή μαζί με την πρωτοφανή «απάθεια» της διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. για την έλλειψη διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς εντάσσεται στα πλαίσια των πολιτικών που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια με στόχο την εκχώρηση των υπηρεσιών του δημόσιου νοσοκομείου σε μεγαλοεργολάβους out sourcing.

Το Σωματείο του νοσοκομείου απαιτεί την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και τιμωρητικής καθαίρεσης του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς, όπως λέει, παρατηρείτε σταδιακή απογύμνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα σήμερα στις 120 προβλεπόμενες θέσεις (με βάση τον πετσοκομμένο Οργανισμό) να υπηρετούν λιγότεροι από τους μισούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της λειτουργίας του νοσοκομείου και των υπηρετούντων σε αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή