ΣΥΡΙΖΑ: Καθήκον όλων να οδηγήσουμε τη Χρυσή Αυγή οριστικά στη λήθη

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:52
A- A A+

Τη βεβαιότητα ότι «η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, ώστε να κλείσει οριστικά ο κύκλος της εγκληματικής βίας» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την απολογία ενώπιον του δικαστηρίου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας πως «η έκβασή της αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών».

«Δεν ξεχνάμε το τέρας του φασισμού και τις αιτίες που το εξέθρεψαν, ούτε τους νεκρούς που άφησε πίσω της η νεοναζιστική συμμορία. Ο δημοκρατικός κόσμος, με τη δυναμική του παρουσία στο Εφετείο, ζητάει την παραδειγματική καταδίκη των μελών της φασιστικής οργάνωσης» προσθέτει.

Επισημαίνει επίσης πως «η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη όλων μας δεν σταματά στις αίθουσες των δικαστηρίων». Όπως αναφέρει, «ειδικά σήμερα που, με αφορμή το προσφυγικό, κάποιοι καλλιεργούν ακροδεξιά αντανακλαστικά ταΐζοντας έτσι το αυγό του φιδιού, η καθημερινή δράση, προκειμένου οι ιδέες και οι πρακτικές της Χ.Α. να οδηγηθούν οριστικά στη λήθη, είναι καθήκον όλων μας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή