ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέψαμε στην κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς

«Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του»
Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 12:16
UPD:12:22
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την καταγγελία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης του βουλευτή της Ν.Δ. Μ. Σαλμά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτησή του. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο μεταξύ άλλων για θράσος της Ν.Δ. και για επιστροφή στην κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς.

«Πιστεύαμε ότι το θράσος της Ν.Δ εξαντλήθηκε στην προσπάθειά της να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Κάναμε λάθος» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαίτησε τηλεφωνικά από Δικαστή και Εισαγγελέα "την επίσπευση της εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά", επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψη της ΝΔ για τη διάκριση των εξουσιών.  Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος. Η κανονικότητα της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, η κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Σε μια χώρα της Ε.Ε. που δεν προσομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν, θα αναμέναμε το αυτονόητο: Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρωθυπουργός σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή