Έκθεση κοστουμιών από ανακυκλώσιμα υλικά, με θέμα την Όπερα

Μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του Συλλόγου «Φίλοι Νέας Παραλίας»
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 09:10
Photo: Paris Parisis Photography/Paris Parisis Graphic Designer P
A- A A+

Το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2019 η Κάρμεν, η Μαντάμ Μπατερφλάι, η Αΐντα, η Παρθένα της Ορλεάνης αναμείχθηκαν με Βαλκυρίες, «Drama Queens», Νυχτερίδες και Δαίμονες και μαζί με άλλες 50 ηρωίδες βγαλμένες από όπερες, αλλά και με φιλόμουσα ζευγάρια, παρέλασαν στον Κήπο του Αλέξανδρου, στην 5η κατά σειρά «Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα, Μόνο Ανακύκλωση» με θέμα την Όπερα, που οργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Νέας Παραλίας».

Τώρα ήρθε η στιγμή να βρεθούν στον «φυσικό» τους χώρο! Και πόσο πιο «φυσικός» από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου οι δημιουργίες των καλλιτεχνών θα εκτίθενται στο φουαγιέ του κτηρίου Μ2 για δέκα ημέρες, από τις 20 έως τις 30 Νοεμβρίου. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις ιδιαίτερες αυτές δημιουργίες, που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά. Διότι τίποτα δεν πετιέται κι από τα «σκουπίδια» μπορούν να βγουν, όπως από την όπερα, αριστουργήματα!

PHOTO: PARIS PARISIS PHOTOGRAPHY/PARIS PARISIS GRAPHIC DESIGNER P

Η έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και χορηγοί της είναι η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α., η SARAH LAWRENCE και οι Make up concepts academy by marianna vlasidou, mob salons: z2zoidihairsalon, Pola & art, Hair Affair by Mitsas και Stefanos Aggelidis hairsalon.

Η «Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα», μια επίδειξη μόδας που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο εδώ και πέντε χρόνια, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του Συλλόγου «Φίλοι Νέας Παραλίας».

PHOTO: PARIS PARISIS PHOTOGRAPHY/PARIS PARISIS GRAPHIC DESIGNER P
Άνθρωποι που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τον χώρο του ενδύματος καλούνται να σχεδιάσουν ρούχα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, κάθε χρόνο με διαφορετικό θέμα, δίνοντας διέξοδο στη δημιουργικότητά τους αλλά και εκφράζοντας ένα έντονο οικολογικό μήνυμα. Η δράση έχει αγκαλιαστεί από τους απλούς αλλά και τους «επώνυμους» πολίτες, οι οποίοι συχνά παίρνουν μέρος ως μοντέλα, και στήνεται κάθε φορά σε κάποιο εμβληματικό και πάντα συναρπαστικό σημείο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

PHOTO: PARIS PARISIS PHOTOGRAPHY/PARIS PARISIS GRAPHIC DESIGNER P
Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτήριο Μ2, φουαγιέ
20-30 Νοεμβρίου
Δευτέρα - Σάββατο 10:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη

Οργανωμένες ξεναγήσεις μαθητών σχολείων: Δευτέρα - Παρασκευή, πρωινά
Ξενάγηση από τους δημιουργούς: Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρες 11:00-14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972057734

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς