Νέα σειρά Συζητήσεων στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 09:05
A- A A+

Μια νέα σειρά συζητήσεων οργανώνει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή την περιοδική έκθεση «e-Πληρωμές: ένας οδικός χάρτης» που παρουσιάζει αυτή την περίοδο, αλλά και την έναρξη λειτουργίας, το 2019, στην Τράπεζα της Ελλάδος του Κόμβου Καινοτομίας FinTech.

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στις ψηφιακές τεχνολογίες και στο πώς μετασχηματίζουν τη Δημόσια Διοίκηση, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την οικονομία γενικότερα. Οι συζητήσεις αυτές θα έχουν οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο, ο οποίος θα συνομιλήσει με διακεκριμένους Έλληνες από τους χώρους της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρείν. Εντάσσονται δε στην προσπάθεια του Μουσείου να συμβάλει στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου σε θέματα οικονομίας και τεχνολογίας.

Πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα είναι ο  υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με θέμα συζήτησης «Ψηφιακές τεχνολογίες και Δημόσια Διοίκηση». Κεντρικός άξονας της συζήτησης θα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η επόμενη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, με τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) Γεώργιο Ι. Δουκίδη και θέμα: «Ψηφιακές τεχνολογίες και επιχειρηματική δραστηριότητα».

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς