Προανακριτική: Τι απάντησε ο Κ. Φρουζής σε ερωτήσεις για συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα

«Δεν συνάντησα ποτέ ιδιωτικά τον κ. Σαμαρά - Δεν μετέφερα ποτέ βαλίτσα» φέρεται να είπε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:02
UPD:14:24
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Σε εξέλιξη είναι η ακρόαση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κ. Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με αναφορές στην άτυπη συνάντηση με την Ελ. Τουλουπάκη, αλλά και στο αν υπήρξαν συναντήσεις με πολιτικούς. Η ακρόαση ξεκίνησε με το θέμα της άτυπης συνάντησης με την Ελ. Τουλουπάκη, στην οποία ο Κ. Φρουζής είχε αναφερθεί την Τρίτη.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis φέρεται να είπε πως δεν έχει κληθεί να καταθέσει ποτέ και ότι δεν του έχει δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας.

Για το αν έχει κληθεί στη δικαιοσύνη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως «στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη το Φεβρουάριο του 2018 με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση λογαριασμών στην Ελβετία».

Για τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε πως δεν τον έχει συναντήσει ποτέ «πριβέ» – παρά μόνο σε μια μεγάλη και ανοιχτή συνάντηση, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, όπου ο ίδιος είχε κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ.

Φέρεται επίσης να είπε πως «δεν μετέφερε ποτέ τίποτα, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι δεν τους έχει συναντήσει ποτέ, ενώ για μια σειρά άλλων πολιτικών προσώπων (Αδ. Γεωργιάδη, Μ. Σαλμά, Ανδ. Λυκουρέρντζο κ.ά.) υποστήριξε πως τους έχει δει μόνο σε κάποιες εκδηλώσεις παρουσία και άλλων προσώπων.

Ο κ. Φρουζής είπε πως έβλεπε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015, κάνοντας αναφορά - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - στον Αλ. Τσίπρα και σε βουλευτές του κόμματος που τότε ήταν στην αντιπολίτευση. Μάλιστα φέρεται να έχει πει στα μέλη της Προανακριτικής πως οι συναντήσεις αυτές έγιναν πριν από το νομοσχέδιο για τα φάρμακα, το οποίο είχε τότε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή