Ερντογάν: Ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα η αμερικανική πρόταση να ξεφορτωθούμε τους S-400

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 16:06
UPD:16:11
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διαπίστωσε μία πολύ θετικότερη προσέγγιση στο θέμα των F-35 εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου

A- A A+

Για «ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα» της Τουρκίας μίλησε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την «άδικη» αμερικανική πρόταση προς την ΄Άγκυρα να ξεφορτωθεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε.

Κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να αποσυρθεί από την αγορά του ρωσικού συστήματος, τμήματα του οποίου άρχισαν να παραδίδονται στην Τουρκία τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα έχει αποφύγει την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, αλλά οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις πωλήσεις αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία, την οποία εξαίρεσαν από το πολυεθνές πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διαπίστωσε μία πολύ θετικότερη προσέγγιση στο θέμα των F-35 εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή