ΔΟΕ: Οι μνήμες του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανές

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 12:17
UPD:12:19
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

«Σαράντα έξι χρόνια μετά, η μνήμη των ηρώων ζωντανή μάς οδηγεί» αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), στο επετειακό μήνυμά της για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνει, «46 χρόνια από την κορυφαία πράξη της φοιτητικής νεολαίας να οχυρωθεί στο Πολυτεχνείο και με τον μαχητικό δυναμισμό της να οδηγήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στη σύγκρουση με το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία, όπως εκφράστηκε με το σύνθημα των φοιτητών "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία", έφερε τον άνθρωπο πάνω από τον φόβο, πάνω από την τυραννία κι έστειλε το μήνυμα: "Ποτέ ξανά καμία δικτατορία"».

Σύμφωνα με τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, «ο αγώνας αυτός παραμένει επίκαιρος. Ζει κι ανασαίνει μέσα στην καθημερινή  μάχη των εκπαιδευτικών για γνήσια και ισχυρή δημόσια - δωρεάν παιδεία, στον αγώνα όλης της ελληνικής κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φοιτητών και των ανέργων για την προάσπιση της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του δικαιώματος των παιδιών μας για ένα μέλλον αντάξιο των ονείρων τους».

Οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν πως τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, τους αγωνιζόμενους φοιτητές «που πάλεψαν για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα».

«Με δυναμικούς αγώνες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα.

Όλοι μαζί βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, στον δρόμο του αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία. Ζήτω το Πολυτεχνείο, τιμή στους αγωνιστές Νοεμβρίου του 1973» καταλήγει η ΔΟΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή