Κ. Φρουζής: Ήθελαν στοιχεία μόνο για πολιτικά πρόσωπα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 14:36
UPD:17:29
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Με «βολές» κατά της Ελένης Τουλουπάκη συνεχίστηκε η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Hellas φέρεται να είπε ότι έφυγε στενοχωρημένος μετά τη συνάντηση με την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή εξέλαβε από τη στάση της κ. Τουλουπάκη ότι ήθελε στοιχεία μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα.

Στο μεταξύ κόντρες προκάλεσε και η απάντηση του κ. Φρουζή για τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες. Ειδικότερα ερωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι είναι θύμα πλεκτάνης που έστησαν οι τρεις αντιεισαγγελείς οι οποίοι παρείχαν καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες και αν οι τρεις συμμετείχαν  σε σκευωρία εναντίον του. 

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής δεν χρησιμοποιήσει τη λέξη σκευωρία αλλά φέρεται αν είπε πως όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες αποδείχθηκαν ψέματα τουλάχιστον στις υποθέσεις που αρχειοθετήθηκαν.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι η αναφορά του κ. Φρουζή περί των τριών προστατευόμενων αποδομεί πλήρως τα περί σκευωρίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Νωρίτερα, κατά τον τρίτο «γύρο» στην προανακριτική επιτρόπη σήμερα, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε πως «όχι, δεν υπήρξε σκάνδαλο στη Novartis».

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα συνεχίσει τις εργασίες την μεθεπόμενη εβδομάδα (καθώς την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια θα συζητείται η Συνταγματική Αναθεώρηση), ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων αν ήταν η πρώτη φορά που κατέθεσε ο κ. Φρουζής απάντησε πως δεν το είχε καλέσει κανείς. Και πρόσθεσε ε πως αυτό έπρεπε να γίνει γιατί ήθελε να πει τις θέσεις του καθώς πέρασαν τέσσερα χρόνια. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή