«Το καινούργιο σπίτι» του Κάρλο Γκολντόνι, στο θέατρο Rex

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 10:28
UPD:12:14
Patroklos Skafidas
A- A A+

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο η διαχρονική, εξαιρετικά επίκαιρη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Το καινούργιο σπίτι», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, από τις 27 Νοεμβρίου, στο θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» [Πανεπιστημίου 48, Αθήνα].

Η κυριαρχία του χρήματος, τα ταξικά απωθημένα και η παγίδα του φαίνεσθαι είναι τα βασικά θέματα που αναδύονται μέσα από την εύστοχη κριτική του καινοτόμου Ιταλού συγγραφέα.

PATROKLOS SKAFIDAS
Όπως σημειώνει ο Γιάννης Σκουρλέτης: «“Το Καινούριο σπίτι” φτιάχνεται για να κατοικηθεί αλλά δεν θα κατοικηθεί ποτέ. Σ’ αυτό το σπίτι-ουτοπία, η επιθυμία του “εγώ” είναι δυνατότερη από την επιθυμία του “μαζί”. Οι ήρωες του Γκολντόνι, νάρκισσοι και υποκριτές έως εσχάτων, θα περιφέρουν τις άστεγες σκιές τους στην πιο τραγική κωμωδία μοναξιάς».

PATROKLOS SKAFIDAS

Οι φρεσκοπαντρεμένοι Αντζολέτο και Καικίλια ετοιμάζουν το καινούργιο τους σπίτι. Η Καικίλια είναι ιδιότροπη, αγαπά την πολυτέλεια και την κομψότητα. Ο Αντζολέτο είναι ερωτευμένος και άφραγκος, ανίκανος να αντισταθεί στις απαιτήσεις της. Μια φρενήρης κινητικότητα ζωντανεύει τον μικρόκοσμό τους, αποκαλύπτοντας τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής του Γκολντόνι.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση:  Ειρήνη Μουντράκη, σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης, σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης, μουσική, στίχοι, προγραμματισμός live electronics : Πάνος Ηλιόπουλος, κίνηση: Τάσος Καραχάλιος, φωτισμοί: bijoux de kant, δραματουργική συνεργασία: Γιάννης Κωνσταντινίδης, απόδοση στίχων στα ιταλικά: Χάρης Ανδριανός, βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδάκης. Φωτογράφος παράστασης:  Πάτροκλος Σκαφίδας.

PATROKLOS SKAFIDAS

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Ανδριανός, Αντώνης Αντωνόπουλος, Άγγελος Αποστολίδης, Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρος Βογιατζής, Αντώνης Γκρίτσης, Θανάσης Δήμου, Τάσος Καραχάλιος, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Ντένης Μακρής, Βασίλης Μίχας, Μαρία Πανουργιά, Εύη Σαουλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα.

Μουσικοί: Γιάννης Αγρανιώτης (βιολί), Αλέξης Μαστιχιάδης (τσέμπαλο)

PATROKLOS SKAFIDAS

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά (πληροφορίες για ημέρες και ώρες στο www.n-t.gr).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30, Τετάρτη,  Κυριακή στις 19:00

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή