Τα μέτρα που ζητούν FIFA - UEFA για τη χρηματοδότηση της ΕΠΟ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 23:25
UPD:23:31
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ διαβάστηκαν δύο επιστολές, μία από τη FIFA και η άλλη από την UEFA.

Σε αυτές οι δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές προτείνουν μέτρα και κάνουν υποδείξεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την οικονομική διαχείρισή της.

Η FIFA υπογραμμίζει ότι η χρηματοδότηση προς την ΕΠΟ είναι υπό περιορισμό και διευκρινίζει θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί από το πρόγραμμα FIFA Forward του 2016.

Επίσης, εξουσιοδοτεί τον ειδικό εμπειρογνώμονα Πετρ Φούσεκ για να επιβλέπει τα οικονομικά θέματα της ΕΠΟ και προτείνει την πρόσληψη ειδικού βοηθού του για το οικονομικό μέρος.

Μεταξύ άλλων, ζητεί τη δημιουργία e-banking, επικαιροποίηση του ισολογισμού, μηνιαία έκθεση δαπανών, διορισμό αναπληρωτή γενικού γραμματέα, αλλαγή στον τρόπο έγκρισης των δαπανών, περικοπές δαπανών ως το τέλος του 2021, αναθεώρηση του οικονομικού κανονισμού και πρόγραμμα αποπληρωμής οφειλών.

Να σημειωθεί ότι ενώ η επιτροπεία των FIFA - UEFA στην ΕΠΟ περατώνεται το καλοκαίρι του 2020, το οικονομικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του 2021.

Αναφορικά με την επιστολή της UEFA, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία εκφράζει ανησυχία για την κακή οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ και τη διαχείριση που γίνεται.

Όπως σημειώνει, θα παρακρατηθούν τα χρήματα της σεζόν 2019-20 από το πρόγραμμα hat trick και προτείνει μέτρα τα οποία είναι σχεδόν παρόμοια με αυτά της FIFA για να καταστεί δυνατή η εκταμίευση των ποσών.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις