Βολιβία: Έναρξη πολιτικού διαλόγου για τον τερματισμό της κρίσης ανακοίνωσε η προσωρινή κυβέρνηση

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 07:16
UPD:07:45
REUTERS/MARCO BELLO
A- A A+

Η προσωρινή κυβέρνηση της Βολιβίας και οι διάφορες παρατάξεις που την αμφισβητούν θα ξεκινήσουν από σήμερα τον διάλογο προκειμένου να τερματισθεί η πολιτική και κοινωνική κρίση, που έχει κοστίσει ήδη τη ζωή σε 32 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημοσίων Έργων Γιέρκο Νούνιες.

«Στις 16.00 (22.00 ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσουμε τον διάλογο για την ειρήνευση στη χώρα», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η αστυνομία στη Λα Πας διέλυσε την Πέμπτη ογκώδη πορεία αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχε στην κεφαλή τα φέρετρα πέντε ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια την Τρίτη. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από την Ελ Άλτο, σε μικρή απόσταση από τη διοικητική πρωτεύουσα της Βολιβίας, οχυρό του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, ο οποίος έχει εξοριστεί στο Μεξικό, που του προσέφερε πολιτικό άσυλο.

Ο Έβο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας που έγινε πρόεδρος της Βολιβίας το 2006, παραιτήθηκε τη 10η Νοεμβρίου υπό την πίεση των μαζικών κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης και μετέβη στο Μεξικό, που του προσέφερε άσυλο. Μετά την παραίτησή του, υποστηρικτές του διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της Λα Πας και πόλεων της επαρχίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή