Στ. Πέτσας: Με μεταπτυχιακό-διδακτορικό το 72% των διοικητών νοσοκομείων

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 14:40
UPD:14:47
shutterstock
A- A A+

Τα περί «κομματικών επιλογών» σε ό,τι αφορά τους διοικητές των νοσοκομείων απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, βασική προϋπόθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων ήταν το πτυχίο, ενώ σε ποσοστό 72% τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, διαθέτουν και μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό.

Ο κ. Πέτσας παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, έχουν εμπειρία ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά. Μεταξύ των κριτηρίων για την αξιολόγησή τους ανέφερε τη μείωση της αξίας των ληξιπρόθεσμων, τη μείωση του κόστους προμηθειών, την παρακολούθηση των δεικτών κόστους, τη σωστή λειτουργία των λογιστηρίων, τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών και τη μείωση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία.

«Είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή