Κ. Μητσοτάκης: Θα ανακοινώνουμε σταδιακά τα καλά νέα όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος

«Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα - Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια»
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:29
UPD:13:50
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Τα εύσημα στους υπουργούς για το γεγονός, όπως είπε, ότι τηρούνται μέχρι τώρα τα χρονοδιαγράμματα, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια, απέδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής έχουν συζητηθεί θέματα που έχουν να κάνουν με την Οικονομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των, καλύτερων από τους στόχους, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όταν κερδίζεται δημοσιονομικός χώρος. Κάλεσε επίσης τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης πως μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως «η κυβέρνηση έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να σπάσει αυγά» επισημαίνοντας πως η κοινωνία στηρίζει αυτές τις αλλαγές.

Καθώς στο υπουργικό συζητήθηκε και το θέμα της αναβάθμισης και των F-16 και των Mirage, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο πρωταρχικός στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικού και μετά η προμήθεια νέου. Επισήμανε μάλιστα πως η αναβάθμιση αυτή θα συμβάλει στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή