Τι συζήτησαν Τσίπρας - Πικετί στη συνάντησή τους στο Παρίσι

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:45
UPD:13:53
facebook.com/tsiprasalexis
A- A A+

Για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, τη διεύρυνση των ανισοτήτων και τις «εγγενείς αδυναμίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί, σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, η συζήτηση επικεντρώθηκε «στον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα απέναντι στις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στην ανάγκη αναζωογόνησης της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου και στη σημασία οι δυνάμεις της κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης στην Ευρώπη να αποκτήσουν ένα κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα διεκδικήσεων και δράσης».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι κ. Τσίπρας και Πικετί συμφώνησαν ότι «απαιτούνται ριζοσπαστικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της δημοκρατίας, της φορολόγησης του πλούτου, της προώθησης δημόσιων επενδύσεων από τις πλεονασματικές χώρες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων, αλλά και γενναίας στήριξης των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα, αλλά και η συνοχή της Ε.Ε.». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή