ΚΚΕ: Η τουρκική προκλητικότητα εκθέτει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 10:22
UPD:11:05
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Για κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, που αποτελεί μέρος του σχεδίου της για διεκδίκηση εδαφών και αλλαγή συνόρων κάνει λόγο το ΚΚΕ, κατηγορώντας «την κυβέρνηση της Ν.Δ, τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τις δυνάμεις του ευρωατλαντικού τόξου, που καλλιεργούν απαράδεκτο εφησυχασμό όλα αυτά τα χρόνια».

«Οι πρόσφατες απαράδεκτες κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, με τις οποίες αμφισβητεί την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, καταθέτοντας σχετική επιστολή στον ΟΗΕ και η υπογραφή “μνημονίου κατανόησης” με την αποκαλούμενη κυβέρνηση της Λιβύης με στόχο τη χάραξη της ΑΟΖ στην περιοχή, αγνοώντας την Κρήτη και τα άλλα ελληνικά νησιά, αποτελεί παραπέρα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Οι κινήσεις αυτές συνδυάζονται με την προκλητική παρουσία τουρκικών γεωτρύπανων στην κυπριακή ΑΟΖ και την προώθηση διχοτομικού σχεδίου στο Κυπριακό, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στον ελληνικό και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο, την εισβολή στη Συρία και την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της γειτονικής χώρας στην ευρύτερη περιοχή. Το ΚΚΕ έχει τονίσει επανειλημμένα πως η πρακτική αυτή είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου της τουρκικής αστικής τάξης για την προώθηση των γεωστρατηγικών της συμφερόντων στην περιοχή, τη διεκδίκηση εδαφών και την αλλαγή των συνόρων και δεν έχει αφετηρία την “εσωτερική κατανάλωση”, όπως ισχυρίζονται τα αστικά κόμματα».

 Προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τις δυνάμεις του ΕυρωΑτλαντικού τόξου, που καλλιεργούν απαράδεκτο εφησυχασμό όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίζει ότι «οι μύθοι για το ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν καταρριφθεί. Οι δυνάμεις αυτές είναι μέρος του προβλήματος. Η στάση τους ενθαρρύνει και τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα μέσα από τα παζάρια για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή και τα σχέδια για τη συνδιαχείριση των θαλάσσιων ζωνών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Αν. Μεσόγειο».

 Και η ανακοίνωση καταλήγει: Η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς γίνεται συνεχώς και πιο επικίνδυνη για το λαό μας. Ο λαός καλείται να επαγρυπνεί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή