Γερμανός πρέσβης: Κάθε χώρα της Ε.Ε. να αναλάβει μερίδιο ευθύνης στο μεταναστευτικό

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 10:01
UPD:10:07
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Για την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στο πλαίσιο της Ε.Ε., με την αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου, προς όφελος των χωρών πρώτης υποδοχής, ώστε κάθε χώρα - μέλος να αναλάβει μερίδιο ευθύνης, έκανε λόγο ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ.

«Είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την Ελλάδα για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα νέο και πιο αλληλέγγυο σύστημα ασύλου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε συγκεκριμένα στο περιθώριο σεμιναρίου με θέμα «Προοπτικές για την Ευρώπη: Γερμανία και Ελλάδα σε διάλογο», που συνδιοργανώνουν στη Δράμα το ΕΛΙΑΜΕΠ και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βερολίνου.

«Πιστεύουμε ότι χρειάζεται αναθεώρηση το σύστημα του Δουβλίνου και να δημιουργηθεί ένα άλλο σύστημα, στο οποίο κάθε χώρα θα αναλαμβάνει το δικό της μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά τους μετανάστες και δεν θα είναι οι χώρες της πρώτης υποδοχής αυτές που σηκώνουν δυσανάλογο βάρος», σημείωσε ο Γερμανός πρέσβης.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα επισήμανε ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό θα είναι προτεραιότητα για τη γερμανική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το β' εξάμηνο του 2020, ωστόσο τόνισε ότι «τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η γερμανική κυβέρνηση θεωρούν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα πολύ νωρίτερα απ' ό,τι το δεύτερο ήμισυ του 2020».

Και πρόσθεσε: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ήδη ανακοινώσει ότι η αναθεώρηση των πολιτικών μετανάστευσης θα είναι προτεραιότητα για το έργο της Επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή