ΕΛΑΣ: Στον Συνήγορο του Πολίτη αναφορές για αστυνομική βία στις εκδηλώσεις για τον Α. Γρηγορόπουλο

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 17:54
UPD:18:00
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και στο Συνήγορο του Πολίτη, παραπέμπει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, βίντεο και αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για ένα βίντεο με συλλήψεις διαδηλωτών από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια και μια φωτογραφία που απεικονίζει νεαρό τον οποίο έχουν γδύσει οι αστυνομικοί, την ώρα της σύλληψης, καθώς και καταγγελίες που έχουν κάνει τον γύρω του Διαδικτύου, με πολύ αρνητικά σχόλια.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο αναφέρει ότι εκφράζει την παράκληση προς τον Συνήγορο του Πολίτη, να διερευνηθούν όσα του αποστέλλει κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποταθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος ο εκφοβισμός της νεολαίας

«Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Παρά το δήθεν "σύγχρονο" προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του '50 και '60», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή της βίας

«Ο ρόλος της ελληνικής αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες. Είναι προφανές πως οι εικόνες και τα γεγονότα που είδαμε όλοι μας στο Διαδίκτυο πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή της βίας», σχολίασε από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή