Υπ. Δικαιοσύνης: Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ περί υπονόμευσης

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 21:41
UPD:21:43
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Tην πολυαναμενόμενη έκθεση για την απόφαση του FBI να ερευνήσει το ενδεχόμενο ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές του 2016 έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την έκθεση, η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία πολιτικής προκατάληψης, αντικρούοντας τους επανειλημμένους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ περί συντονισμένων προσπαθειών υπονόμευσης της καμπάνιας του από το λεγόμενο «βαθύ κράτος», δηλαδή τους γραφειοκράτες της Ουάσιγκτον. 

Με βάση τα συμπεράσματα του γενικού εισαγγελέα, Μάικλ Χόροβιτς, δεν υπήρξε νομική βάση για το FBI να ζητήσει ένταλμα εναντίον του Κάρτερ Πέιτζ, πρώην συμβούλου εξωτερικής πολιτικής στην καμπάνια Τραμπ, όπως αναφέρεται άνω των 400 σελίδων έκθεση. Η έκθεση, παρ' όλα αυτά εντόπισε σημαντικές «ανακρίβειες και κενά» στο αίτημα να τεθεί υπό επιτήρηση ο βοηθός του προέδρου Τραμπ.

Το FBI άνοιξε την έρευνα το 2016 αναζητώντας στοιχεία για σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της καμπάνιας Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης πριν από τις προεδρικές εκλογές. Ο γενικός εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης προσπάθησε να αξιολογήσει εάν ευσταθεί η παρακολούθηση του Κάρτερ Πέιτζ από το FBI, συμβούλου του Τραμπ που είχε ζήσει και εργασθεί στη Ρωσία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή