ΥΠΕΝ: 1ος διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 13:06
UPD:13:07
A- A A+

Τον 1ο διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon διοργανώνει στις 14 - 15 Δεκεμβρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο INNOVATHENS powered by Samsung (Πειραιώς 100, Γκάζι). Στόχος είναι η ανάδειξη εφαρμογών πράσινης καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου.

Το Go 4.0 Green Crowdhackathon αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν νέοι προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές, startup εταιρείες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε πιλοτική εφαρμογή στο διάστημα του διημέρου.

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας 11.000 ευρώ, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και μετέπειτα συνεργασιών με το υπουργείο και τους συνεργαζόμενους φορείς.

Το ΥΠΕΝ σημειώνει πως η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 200 άτομα και πάνω από 20 ομάδες.

Οι συμμετοχές είναι ανοικτές στον σύνδεσμο: http://ticketing.crowdhackathon.com/crowdpolicy/go4green-crowdhackathon

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.crowdhackathon.com/go4green/

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή