Μαρινάκης: «Να συναντηθούμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες»

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 22:41
UPD:22:46
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην τοποθέτηση που έκανε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Super League.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε το παρόν στο Δ.Σ του συνεταιρισμού, προκειμένου να αναφερθεί στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για την οποία η πειραϊκή ΠΑΕ έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που με τη σειρά της κάλεσε τις δύο ΠΑΕ σε ακρόαση την προσεχή Τρίτη (17/12). 

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Σήμερα ήρθα εδώ, γιατί δεν έχω κρυφτεί σε οτιδήποτε έχω κάνει, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Επειδή ακούω διάφορα, οι μετοχές μου στον Ολυμπιακό ανήκουν σε μία κυπριακή εταιρία η οποία μου ανήκει 100%. Από το 2010 που έχω αποκτήσει τις μετοχές, δηλώνω στο Πόθεν Έσχες πως είμαι ο μέτοχος της κυπριακής εταιρίας και κατ΄ επέκταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός», υπογράμμισε.

«Ήθελα να κάνω μία ειλικρινή κουβέντα με τα μέλη του Συνεταιρισμού. Πολλές ΠΑΕ αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει βοηθήσει στην επίλυσή τους. Κάθε χρόνο δεν αυξάνονται τα έσοδά μας από χορηγούς ή από τα εισιτήρια ή από την τηλεόραση η οποία πληρώνει και έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Άρα οι περισσότερες ΠΑΕ ψάχνουν να βρουν χορηγούς», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας ζήτησε την τοποθέτηση των υπόλοιπων για το θέμα. «Θέλω ειλικρινά να τοποθετηθούν όλοι εδώ μέσα. Αν η καταγγελία μας γίνει δεκτή ή όχι, είτε τα στοιχεία αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον κύριο Σαββίδη, τον κύριο Συγγελίδη και την ΠΑΕ Ξάνθη, υπάρχουν αρμόδια όργανα τα οποία θα αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει», είπε.

Και πρόσθεσε: «Όμως, πρέπει να πω το εξής: αν ο Ολυμπιακός, ο κύριος Μαρινάκης, ο ανιψιός μου, ένας ξάδελφός μου, ένας φίλος μου του οποίου του φτιάχνω εγώ το Πόθεν Έσχες και αγοράσει το προπονητικό του Ατρόμητου ή τις Ακαδημίες και το προπονητικό στην Τρίπολη, που έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά, ή στη Λάρισα ή στον ΟΦΗ που είναι και η πατρίδα μου, το Ηράκλειο και υπάρχει ένα παρένθετο πρόσωπο ή εταιρία, είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε; Γιατί ο κ. Κωστούλας δήλωσε μακάρι να έρθει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή ο κύριος Σαββίδης να αγοράσει το προπονητικό μου κέντρο. Θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω την τοποθέτηση του Παναιτωλικού γι΄ αυτό. Αυτό μας βρίσκει σύμφωνους; Σας ρωτώ, είναι σωστό; Μπορούμε να το κάνουμε; Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει και θέλω τη γνώμη σας. Να ορίσουμε τα πλαίσια, τους κανονισμούς και τι πρέπει να κάνουμε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Κύριε Λυσσάνδρου αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί και θέλω και τη δική σας τοποθέτηση. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε άμεσο συμφέρον όλοι γιατί αφορά την ακεραιότητα του πρωταθλήματος. Εγώ λοιπόν συμφωνώ σε μια συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών, με τον κ. Σαββίδη, τον κ. Μελισσανίδη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, λέγοντάς του ότι «έχει χαθεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ. Δεν τηρούν πια ούτε τα προσχήματα καθώς απροκάλυπτα παιδιά δικαστών των επιτροπών εργάζονται στο Open και ταυτόχρονα επιλαμβάνονται των υποθέσεων που αφορούν ομάδες Σούπερ Λίγκας».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις