Η Κύπρος αύξησε τη διαφορά από την Ελλάδα

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 07:24
UPD:13:11
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
A- A A+

Η μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Σεβίλης έδωσε την ευκαιρία στην Κύπρο όχι μόνο να ξεφύγει από την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA, αλλά και να προσπεράσει την Σκωτία!

Παρά τη νίκη τοιυ Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα και την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στους «32» του Europa League (δόθηκαν 400 βαθμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο), το «τρίποντο» του ΑΠΟΕΛ επί των Ανδαλουσιάνων έμπλεξε και πάλι τα πράγματα.

Η Κύπρος έφτασε, πλέον, τους 26.750 βαθμούς, έναντι 25.700 της Ελλάδας, διαφορά, δηλαδή, 1050 βαθμών. Η Κύπρος «καβάλησε» και τη Σκωτία, η οποία είναι 16η με 26.625 βαθμούς.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα είναι πως πέταξε εκτός διοργάνωσης τον Ερυθρό Αστέρα και η Σερβία δεν συνεχίζει, ενώ ούτε η Κροατία έχει πλέον ομάδα, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πέσει κάτω από τη 17η θέση και κοιτάζει ψηλότερα.

Η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι δύο που ακολουθούν (16η και 17η) δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 17η και 18η δίνει και πάλι ένα εισιτήριο για το Champions League (πρώτο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις