Στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Τρικκαίων ο Κ. Μητσοτάκης

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 23:43
UPD:23:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ
A- A A+

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Τρικκαίων, μία κοινωνική δομή με καινοτόμα χαρακτηριστικά επισκέφθηκε κατά την άφιξή του στα Τρίκαλα σήμερα το βράδυ, από την Καρδίτσα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Κέντρο, όπως ανακοινώθηκε, προσφέρει πολύπλευρη υποστήριξη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, παρέχοντας ένα πλέγμα υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης.

Στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας εξήγησε στον πρωθυπουργό τις δράσεις σχετικά με τη στήριξη των Τρικαλινών (ΤΕΒΑ, επιδόματα, προώθηση απασχόλησης, παραπομπή σε κοινωνικές δομές, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εμβολιασμοί κ.α.). Οι 3.200 Τρικαλινοί/ες που έχουν εξυπηρετηθεί από το 2017, όπως αναφέρθηκε, όταν το Κέντρο Κοινότητας πρωτολειτούργησε, οδήγησαν τον κ. Μητσοτάκη στο να κάνει λόγο για «κοινωνικό αποτύπωμα» του Δήμου Τρικκαίων. Αποτύπωμα, που, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου, ενισχύεται από τη δράση Παραρτήματος Ρομά που λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας, με περίπου 900 εξυπηρετηθέντες.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του Κέντρου και συνεχάρη τους εργαζόμενους για το έργο και την προσφορά τους, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η καταπολέμηση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η πρωτοποριακή αυτή δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και από εκεί παρέχεται ενημέρωση για τα επιδόματα που δικαιούται, τους φορείς, τις υπηρεσίες αλλά και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Χριστουγεννιάτικο «Μύλο των Ξωτικών» που αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας. Εκεί ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον πρόεδρο της e-trikala AE κ. Γιάννη Κωτούλα.

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε, επίσης, στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, παρακολούθησε εκδηλώσεις και θεματικά παιχνίδια μαζί με τους πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ φωτογραφήθηκε και συνομίλησε μαζί τους.

Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στα Τρίκαλα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με στελέχη της ΝΟΔΕ Τρικάλων συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστα Σκρέκα και από τους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή