Οκτάι: Έτοιμη να πράξει ό,τι απαιτείται η Τουρκία αν το ζητήσει η κυβέρνηση της Λιβύης

«Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 20:46
UPD:21:51
EPA/ROBERT GHEMENT
A- A A+

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αν η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης το ζητήσει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στην ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη. «Αν οι Λίβυοι αδελφοί μας υποβάλλουν ένα τέτοιο αίτημα, η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο», είπε ο Οκτάι, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε ένα συνέδριο για το εμπόριο και τη συνεργασία στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να στείλει στρατό στην Τρίπολη, αν το ζητήσει η κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Ο Οκτάι είπε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει «πιέσεις και απόπειρες εκφοβισμού» από πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της Ε.Ε., λόγω των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η Άγκυρα «θα εξακολουθήσει να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», επανέλαβε, προσθέτοντας ότι «όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εκφοβίσει από την επιδίωξη του δίκαιου σκοπού μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή