Άρτα: Καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 12:35
UPD:12:40
www.taxydromosartas.gr
A- A A+

Τα προβλήματα που άφησε πίσω της το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Άρτα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία των Δήμων Αρταίων και Γεωργίου Καραϊσκάκη, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς από χθες το βράδυ.

Στην έξοδο της πόλης της Άρτας, στον κόμβο της παλαιάς Εθνικής Οδού προς το Αγρίνιο, το ρέμα Μπούση υπερχείλισε, έγινε χείμαρρος και πλημμύρισε το οδόστρωμα, καθώς και υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Στην περιοχή μετέβησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και ο δήμαρχος της Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, με τους αντιδημάρχους, προκείμενου να ενημερωθούν και να συντονίσουν το έργο αντιμετώπισης της κατάστασης. Στη διάρκεια ενημέρωσης του περιφερειάρχη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, πως μεγάλη ποσότητα νερού δέχτηκε το ρέμα και από την Ιόνια Οδό. Από την πλευρά του, ο κ. Καχριμάνης έδωσε εντολή στους μηχανικούς της Περιφέρειας να εξετάσουν τις αιτίες υπερχείλισης του ρέματος και να δοθούν λύσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών στο αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στα σημεία όπου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων, δέντρων και σημειώθηκαν καθιζήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή