Πούτιν: Σειρά επαφών για την κατάσταση στη Λιβύη

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 17:41
UPD:17:42
VIA REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Σε επιχειρησιακή σύσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη κι άλλα επίκαιρα θέματα, προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο ζήτημα της τρομοκρατικής δραστηριότητας στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και στο ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης στη Λιβύη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Καλοκόλτσεφ, ο διοικητής της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο κι ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν.

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου, Βλαντίμιρ Πούτιν και Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Λιβύη, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών με σκοπό τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο κράτος αυτό (Λιβύη)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «επισημάνθηκε η σημασία των μεσολαβητικών προσπαθειών της Γερμανίας και του ΟΗΕ στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής διαδικασίας με την συμμετοχή όλων των βασικών μερών της Λιβύης».

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή