Ο' Μπράιεν: Θα αντιδράσουμε ανάλογα σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 18:29
UPD:18:29
REUTERS/TOM BRENNER
A- A A+

«Οι ΗΠΑ θα απογοητευτούν πολύ στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης ή ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή και θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ως μία ηγετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη» δήλωσε σήμερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν.

Η Ουάσινγκτον έχει αρκετά «εργαλεία στη διάθεσή της» για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δοκιμαστική εκτόξευση, συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή του ABC News «This Week».

«Θα διαμορφώσουμε την κρίση μας, αλλά οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις» ξεκαθάρισε.

«Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, θα απογοητευτούμε ουσιαστικά και θα δείξουμε την απογοήτευσή μας» σημείωσε ο Ο' Μπράιεν.

Όπως είπε, οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας και αξιολογούν ως ανησυχητική την κατάσταση που επικρατεί εκεί, αλλά υπάρχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να τηρήσει τη δέσμευσή του για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε ο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή