Αυστραλία: Νεκρός ένας ακόμη εθελοντής πυροσβέστης ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 13:07
UPD:13:08
REUTERS/KEITH PAKENHAM
A- A A+

Ένας εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και δεκάδες ακόμη κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες εξαιτίας και των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν τέσσερις πολιτείες της Αυστραλίας σήμερα.

Ο εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και δύο άκομη υπέστησαν εγκαύματα όταν ανετράπη το φορτηγό τους εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Όλμπερι στη Νέα Νότια Ουαλία.

Στην πολιτεία της Βικτόριας, όπου αναμένεται να επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της νύχτας, ισχύουν 11 προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών, ενώ οι φωτιές απειλούν και τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Δέκα άνθρωποι έχουν συνολικά πεθάνει από την έναρξη της περιόδου των πυρκαγιών, της χειρότερης στην ιστορία της Αυστραλίας, κατά την οποία έχουν καταστραφεί περί τα 35 στρέματα γης και έχουν τυλιχτεί στις φλόγες σχεδό 1.000 κατοικίες.  

Το θερμόμετρο αγγίζει σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου σε όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας, ενώ χιλιάδες παραθεριστές στη Βικτόρια αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται στη συγκεκριμένη πολιτεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή