ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ: Ο θεσμός δεν επιτρέπει ούτε χρησμούς, ούτε πασαρέλα ονομάτων

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 16:29
UPD:16:33
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Πρωθυπουργός «οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Και η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων».

«Εάν δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έχει ψηφιστεί και από τη ΝΔ και έχει εξασφαλισμένη  ευρύτατη πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση όπως ορίζει το Σύνταγμα, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους. Να εξηγήσει δηλαδή πού θεωρεί ότι απέτυχε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί του κ. Μητσοτάκη, οι εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις της ΝΔ δεν μπορούν να αποτελούν το κριτήριο της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όπως επίσης δεν μπορούν να περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τι είναι η υφαλοκρηπίδα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή