Εξηγήσεις για τη διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών - Λαμίας ζήτησε ο υπ. Υποδομών από τη «Νέα Οδό»

Νομοθετική πρωτοβουλία για αποτροπή νέας ταλαιπωρίας δρομολογεί το υπουργείο
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 13:21
UPD:13:23
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον θα αναλάβει άμεσα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον απόηχο της χθεσινής διακοπής της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Λαμίας.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κάλεσε στο υπουργείο την εταιρεία Νέα Οδό Α.Ε. για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη χθεσινή διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στα διόδια Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια Θηβών.

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού, συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής και το κατά πόσον ο παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή