Πύρινη «κόλαση» στην Αυστραλία

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 14:59
UPD:17:19
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Αυστραλία, με εκτός ελέγχου εκατοντάδες πυρκαγιές στις ανατολικές ακτές της χώρας και περισσότερους από 20 νεκρούς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, με τους πυροσβέστες να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες ζώες και περιουσίες, την ώρα που οι αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δημιουργούν τεράστια πύρινα μέτωπα. 

EURONEWS

14 πυρκαγιές μαίνονται στη Βικτώρια με τις αρχές σε ετοιμότητα για εκκένωση κατοικημένων περιοχών. 11 μέτωπα στη Νότια Ουαλία και περισσότερα από 150 σε διάφορες πολιτείες. Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα, ενώ κάποιες άλλες αναζωπυρώθηκαν.

Ο αριθμός των θυμάτων έχει φθάσει τα 23, ενώ έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από πέντε εκατ. εκτάρια γης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, αναγκάσθηκε να ματαιώσει τα επίσημα ταξίδια στην Ινδία και Ιαπωνία που προγραμματίζονταν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου λόγω της  κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών η κυβέρνηση ζήτησε για πρώτη φορά και τη βοήθεια του στρατού, με τη συμβολή 3.000 στρατιωτών και ενός ακόμη πλοίου του πολεμικού ναυτικού, που θα βοηθάει στις εκκενώσεις σε παραθαλάσσιες πόλεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή