Μία ιστορία για το παράδοξο των σχέσεων

Στο θέατρο Μικρό Χορν
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 09:08
UPD:29/01/2020 02:08
A- A A+

«Ο άλλος» (L’ autre),  το πρώτο έργο του Florian Zeller  -για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα,  ανεβαίνει στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου [Αμερικής 10, Αθήνα].

H υπόθεση

Εκείνος, εκείνη και ο άλλος. Μία «υποθετικά» καθημερινή ιστορία που αμφισβητεί τον εαυτό της, ισορροπώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και το φανταστικό.

Ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθήσει το ζευγάρι για να μην καταστρέψει τη σχέση του; Πόσο «μαζί» πρέπει να ζει για να είναι για πάντα μαζί; Πρέπει να λένε αλήθειες; Πόσο θα συνεχίσει να αγαπάει ο ένας τον άλλον μετά από κάποια χρόνια, όταν η οικειότητα φέρει ρωγμές και το ειρωνικό χιούμορ αντικαταστήσει το αυθόρμητο πείραγμα; Τι θα μπορούσε να γίνει εάν... βρισκόταν η ιδανική ισορροπία ανάμεσα στον κυνισμό και τον ρομαντισμό και αν οι σχέσεις δεν είναι απαραίτητα καταδικασμένες; Πόσο μπορεί να πληγώσει εκείνος εκείνην και πόσο εκείνη, εκείνον; Πόσο άγρια μπορεί να γίνει μία σχέση αγάπης, αν η αλήθεια μπορούσε να ειπωθεί άφοβα και η σταθερότητα δεν ήταν αυτοσκοπός;

Και αν τελικά φανεί «ο άλλος»; Θα είναι κάποιος ξένος ή μήπως ένας άλλος εαυτός; Και τι θα είναι πιο τρομακτικό; Να είσαι μόνος με τον εαυτό σου ή μήπως με έναν άλλον;

Μία ιστορία για το παράδοξο των σχέσεων, των σκέψεων, της φθοράς, της απιστίας και του αγνώστου «άλλου».

Συντελεστές
Μετάφραση: Νίκος Γιαλελής, σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου, σκηνικά: Alexander Gunnarsson, κοστούμια : Μάριος Ράμμος, πρωτότυπη μουσική: Χριστίνα Κωστέα και Θάνος Καραγεωργίου, σχεδιασμός φωτισμών και ήχου: Κωστής Μουσικός, βοηθός σκηνοθέτη: Φάνης Μιλλεούνης, υπεύθυνη παραγωγής: Όλγα Γουναρά, φωτογραφίες : Ελίνα Γιουνανλή, υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελίνα Λαζαρίδου.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ο Florian Zeller έγραψε τον έργο «Ο άλλος» (L’ autre), το 2004.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Πληροφορίες: 6979-111412
Διάρκεια παράστασης 90’ χωρίς διάλειμμα.

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή